info@sorryjohn.com +31 653192984

Biografie

Biografie Sorry John

Sorry John is een Nederlandse pop/rock band opgericht door vier vrienden in de zomer van 2015. De band schrijft nummers die veelal gaan over het hebben van een good-time en de mooie aspecten van het (jonge) leven, waarbij zo nu en dan een keerzijde ook niet onderbelicht zal blijven.

Geïnspireerd door bands als John Mayer, Kings of Leon en Kensington blazen de jongens een frisse en energieke sound door de speakers die het moeilijk maakt om op één plek stil te blijven staan.

Songs, sounds & live performance

Een strakke ritmesectie verzorgt dansbare beats waarop een golf van opbouwende sounds ineen klapt tot een climax. Subtiele gitaarpartijen prikkelen de luisteraar, waardoor de muziek interessant blijft om naar te luisteren. “Met de rauwe stem van Dion van der Geest en de goede gitaarpartijen van zowel Dion als Sven creëert de band een sound die zeer aangenaam is om naar te luisteren.” (3voor12).

Singles

Deze sounds komen terug in de singles die de jongens tot nu toe hebben gereleased. In 2016 was dit ‘Let Me Know’, een jaar later kwam de tweede single ‘Living on My Own’ uit. De singles zijn in 2019 opgevolgd door nieuw materiaal dat is opgenomen in Mailmen Studio’s Utrecht in samenwerking met producer Martijn Groeneveld.

Groei

2018 is een topjaar geweest voor de jongens. Sorry John behoorde tot de selectie van Hit the North, een talentontwikkelingstraject vanuit Eurosonic Noorderslag en de noordelijke popkoepels, waarbij jong talent wordt klaargestoomd voor een carrière in de muziekindustrie. Gedurende vier meerdaagse bootcamps heeft de band, onder begeleiding van professionals uit de muziekindustrie, keihard gewerkt om zoveel mogelijk te groeien en hun doelstellingen te bereiken.

Liveshows

In 2018/19 heeft Sorry John hun live performance bewezen bij meer dan 40 shows, waaronder Eurosonic Noorderslag 2018 & 2019, bevrijdingsfestival Assen en Leeuwarden, Into The Great Wide Open en de grote zaal van Paradiso. Daarnaast speelden ze op de NoLimit stage van RetroPop, deed de band een pre-show voor Kensington en waren ze regelmatig te zien over de grens in Duitsland.

Het najaar van 2018 ging gesmeerd; naast hun eigen liveshows speelde Sorry John als voorprogramma van The Overslept in Neushoorn Leeuwarden, waarover 3voor12 het volgende schreef: “De vier jongens van Sorry John vervullen hun taak met overtuiging, mede bevestigd door het publiek dat vanaf de eerste noten mee staat te swingen. De band maakt optimaal gebruik van het podium en het halfuurtje dat ze krijgen om hun kunsten te vertonen, vliegt zomaar voorbij. Bijna jammer, want het gaat erin als zoete koek. De meiden kropen nog net niet het podium op!”

Doelen

Sorry John heeft de nodige stappen gemaakt, maar volgens de jongens is dit pas het begin van een veelbelovende periode. Eén van hun doelstellingen is om in 2019 deel te nemen aan Popronde Nederland, waar de band het publiek en de scene wil bewijzen dat ze klaar zijn voor de volgende stap.

Dat live performance echter één kant van de munt is begrijpen de jongens maar al te goed. Daarom zullen er in 2019 meerdere singles worden uitgebracht, waarvan er enkele al klaarliggen voor release. Daardoor krijgt het publiek de kans om ook naast het bijwonen van een liveshow het gevoel te krijgen dat ze net vier jongens vol overtuiging hebben zien spelen.

Na de afgelopen drie jaren - met niet in mindere mate 2018 - weet Sorry John wie ze zijn en waar ze voor staan. Met deze insteek ligt de focus het komende jaar op het schrijven van nieuwe, frisse muziek en het werken aan een liveshow die allebei louter te omschrijven zullen zijn als Sorry John.

Dion van der Geest - Vocals / Gitaar
Sven Steenhuis - Gitaar /Backing vocals
Thijmen Dam – Bass
Jurrie Tulp - Drums